Stołówka szkolna

  1. jadłospis:

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

​​19.05.2025

PONIEDZIAŁEK

pieczywo pszenne

masło

parówki

ketchup, ogórek

kawa zbożowa

50g

    9g        

30g

25g

150g

■zupa z grochu omielanego z ziemniakami i wkładką mięsną, chleb

■makaron spaghetti z sosem bolońskim i mięsem

■kompot wieloowocowy

deser – banan                                  kcal  654                                                                                                                                                                                              

300g        

210g    

250g

90g

Actimel

biszkopty

                                         

KCAL 1123            

100g

30g

Składniki: ŚNIADANIE: chleb pszenny, masło, parówka, ketchup, ogórek, kawa zbożowa, mleko OBIAD: porcje rosołowe, marchewka, pietruszka, seler, sól, pieprz, natka pietruszki, śmietana 15%, groch łuskany, ziemniaki, kiełbasa toruńska, boczek, makaron spaghetti, łopatka b/k, cebula, sos boloński, koncentrat pomidorowy, mieszanka wieloowocowa, cukier, PODWIECZOREK: actimel, biszkopty                                                                                                               ALERGENY: laktoza, jaja, gluten, gorczyca, seler

20.05.2025

WTOREK

pieczywo pszenno żytnie

masło

szynka indyk pieczony

sałata lodowa, papryka

herbata z cytryną

60g

9g

30g

30g

150g

zupa pomidorowa z tartym ciastem

ziemniaki

kotlet siekany

kapusta młoda gotowana z koperkiem

■kompot wieloowocowy                   kcal 780                                                                                    

                                                     

300g

100g  

90g

100g

250g

kisiel z jabłkiem

chrupki kukurydziane

     

                                     KCAL 1208

200g

50g

Składniki: ŚNIADANIE: pieczywo pszenno żytnie, masło, indyk pieczony, sałata lodowa, papryka, herbata, cytryna OBIAD: porcje rosołowe, marchewka, pietruszka, seler, sól, koncentrat pomidorowy, pieprz, natka pietruszki, makaron zacierka, ziemniaki, filet drobiowy, pieczarki, ser żółty, papryka, olej, kapusta młoda, koperek, mieszanka wieloowocowa, cukier, PODWIECZOREK: kisiel, jabłko, chrupki kukurydziane                                                                         ALERGENY: laktoza, jaja, gluten, gorczyca, seler

21.05.2025

ŚRODA

– śniadanie na wynos

drożdżówka z serem

jabłko

woda mineralna niegazowana 0,5l

120g

90g

500g

zupa jarzynowa z ziemniakami, chleb

ryż z papryką i kukurydzą

polędwiczki wieprzowe

marchew z brzoskwinią

■ kompot wieloowocowy                   kcal 745

300g

130g

90g

100g

250g

gruszka

wafle ryżowe kukurydziane

KCAL 1131

100g

25g

       

Składniki: ŚNIADANIE: drożdżówka z serem, jabłko, woda mineralna niegazowana. OBIAD: porcje rosołowe, marchewka, pietruszka, seler,  śmietana 15%, sól, pieprz, natka pietruszki, mieszanka warzywna 6-składnikowa, chleb wieloziarnisty, ryż, papryka, kukurydza, polędwiczki wieprzowe, marchew, brzoskwinia, mieszanka wieloowocowa, cukier, sól, pieprz, PODWIECZOREK: gruszka, wafle ryżowe                                                                                                       ALERGENY: laktoza, jaja, gluten, gorczyca, seler

22.05.2025

CZWARTEK

pieczywo pszenne

masło

płatki kukurydziane z mlekiem

miód

herbata z cytryną

50g

9g

250g  

25g

150g

zupa ogórkowa z ryżem

kasza bulgur

zrazy mieszane w sosie pomidorowym

fasolka szparagowa

kompot wieloowocowy

■ deser –wafle ryżowe z polewą malinową   kcal 765                                                                                    

300g

100g

90g 100g

 250g

35g

jogurt naturalny z brzoskwinią

herbatniki

                                              KCAL 1200

150g

       

30g

Składniki: ŚNIADANIE: pieczywo pszenne, masło, płatki kukurydziane, mleko, miód, herbata, cytryna.  OBIAD: porcje rosołowe, marchewka, pietruszka, seler, sól, pieprz, natka pietruszki, ogórki, ryż, kasza bulgur, filet drobiowy, łopatka b/k, cebula, mąka, jaja, olej, śmietana 15%,koperek, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, fasolka szparagowa,  mieszanka wieloowocowa, cukier, wafle ryżowe z polewą malinową PODWIECZOREK: jogurt naturalny, brzoskwinie, herbatniki                  ALERGENY: laktoza, jaja, gluten, gorczyca, seler

23.05.2025

PIĄTEK

pieczywo pszenno żytnie

masło

ser żółty

pomidor

kakao

50g

9g    

90g

30g

  150g

zupa Shreka – krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym

ziemniaki

paluszki rybne

bukiet warzyw

■kompot wieloowocowy                    kcal 790          

300g  

210g

80g

100g

250g

ciasto drożdżowe z kruszonką

herbatka malinowa

                                              KCAL 1211

70g

150g

Składniki ŚNIADANIE : pieczywo mieszane, masło, ser żółty gouda, pomidor, herbata, cytryna. OBIAD: porcje rosołowe, marchewka, pietruszka, natka pietruszki, seler, groszek zielony, brokuł, groszek ptysiowy, sól, pieprz, natka pietruszki, śmietana 15%, ziemniaki, paluszki rybne, olej, bukiet warzyw, mieszanka wieloowocowa, cukier. PODWIECZOREK: ciasto drożdżowe z kruszonką, herbata malinowa                                                                                        ALERGENY:laktoza, jaja, gluten, gorczyca, seler

Pogrubione są to produkty zawierające alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r.

Pliki do pobrania

Wróć do góry